Els “Esmorzars Científics” obren l’any amb una sessió centrada en els efectes de la COVID-19 en els escolars

Aquesta segona edició del cicle divulgatiu de la Gasol Foundation i Coboi Lab comptarà amb la Dra. Idoia Labayen, de la Universitat Pública de Navarra, qui revelarà dades sobre els estils de vida dels nens i nenes  abans i durant del confinament

Barcelona, 21 de gener de 2021. Després de l’èxit de la primera sessió del passat mes d’octubre, tornen els “Esmorzars Científics” de la mà de la Gasol Foundation –fundació dels germans Gasol centrada en la lluita contra l’obesitat infantil– i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, a través del seu laboratori d’innovació social públic Coboi lab. Divendres que ve 29 de gener, de 9.30 a 11.00, tindrà lloc la segona sessió d’aquest cicle de conferències que pretenen divulgar hàbits de vida saludable entre la ciutadania; gràcies a la participació de científics de primer nivell.

En aquesta segona jornada serà la Dra. Idoia Labayen, professora titular de Fisiologia de la Universitat Pública de Navarra i Directora del Grupo de investigación ELIKOS, qui presentarà de manera virtual “Efectes del confinament per la pandèmia per COVID-19 en els estils de vida dels escolars” (publicat a la revista científica Pediatric Obesity). Des que al març de l’any 2020 l’OMS va declarar la COVID-19 com una pandèmia global, més de 150 milions de nens i nenes a tot el món han vist afectada la seva activitat física a causa de les diferents mesures de confinament.

‘‘En aquesta sessió analitzarem els estils de vida d’escolars navarresos abans i durant del confinament, i es mostraran els efectes de les mesures adoptades en els nens i nenes socialment vulnerables’’, ha comentat la Dra. Labayen. ‘‘L’activitat física a la infància genera beneficis en la salut física i psicològica i és un factor de prevenció de l’obesitat. Per contra, la inactivitat física, el sedentarisme i les dietes poc saludables incrementen el risc de morbiditat i mortalitat.’’

En el debat i en la ronda de preguntes, participarà el Dr. Santi F. Gómez, responsable de Programes de la Gasol Foundation.

Les inscripcions són gratuïtes i poden realitzar-se a través del següent enllaç: http://bit.ly/desayunos-cientificos

 

“3smorz4rs c13nt1f1cs” = innovació per la salut

Els  ‘‘3smorz4rs c13nt1f1cs’’ (Esmorzars Científics) es plantegen en un format totalment virtual dividit en dues parts: la primera, la ponència de l’expert/a sobre alguna temàtica relacionada amb hàbits de salut des d’una perspectiva científica. En la segona, l’audiència té l’oportunitat de realitzar preguntes, debatre i/o interactuar amb la persona ponent o altres assistents mitjançant consultes escrites a temps real.

El format, 100% en línia i amb accés gratuït, permet que la divulgació del coneixement vagi més enllà del territori de Sant Boi de Llobregat, generant un nou entorn virtual efectiu a la vegada que dinàmic, accessible per a qualsevol persona, gràcies al disseny i concepció de les jornades. A partir d’aquesta segona sessió, Espanya es Mou se suma a la iniciativa com a mitjà de difusió col·laborador, amb el que s’augmenta l’abast dels continguts generats en els Esmorzars Científics.

La primera sessió, en la qual el Dr. Santi F. Gómez, responsable de programes de la Gasol Foundation, i Clara Homs, tècnica de programes de la mateixa entitat, van revelar les claus per a canvis d’hàbits més saludables, va ser tot un èxit, aconseguint generar coneixement científic sobre els hàbits saludables accessible a tota la població.

 

Hàbits saludables de Sant Boi de Llobregat al món

Aquesta iniciativa sorgeix de la voluntat compartida per part de la Gasol Foundation i de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat de generar coneixement, així com sensibilització, entorn de la importància de seguir un estil de vida saludable. D’una banda, la Gasol Foundation −la seu mundial de la qual se situa a Sant Boi de Llobregat− té com a missió reduir les xifres d’obesitat infantil a través de la promoció de l’esport i l’activitat física, una alimentació saludable, les hores i la qualitat del son i l’equilibri emocional de nens i nenes, joves i les seves famílies. D’altra banda, i de forma totalment alineada, l’Ajuntament de Sant Boi cerca potenciar i promocionar la ciutat com un entorn/territori sostenible i saludable per a la seva població, a través de les seves polítiques públiques.

“Des de fa anys, Sant Boi ha fet una aposta estratègica per ser una ciutat sostenible i saludable. En aquest context, tenim la sort de comptar amb la Gasol Foundation com a aliada per treballar conjuntament en projectes pioners i referents que ens ajuden a estendre hàbits saludables entre la població infantil de la ciutat, amb un impacte real en les seves vides quotidianes. Treballem per canviar el present i per garantir un futur saludable i sostenible “, explica Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat.